Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Witwassen

Heeft u geprobeerd de herkomst van uw geld te verduisteren? Bent u aangehouden, omdat u een transactie heeft gedaan die verdacht is? In deze gevallen is het mogelijk dat u zich strafbaar maakt aan witwassen. Witwassen is een financieel misdrijf en een vorm van fraude. Strafrechtadvocatenwijzer heeft veel ervaring in fraudezaken en staat u graag bij. Zowel verdachten als slachtoffer kunnen wij bijstaan.

Witwassen
Witwassen is het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geldsommen te verbergen. Het doel van witwassen is het illegaal verkregen vermogen te kunnen besteden en investeren zonder dat bewezen kan worden dat het van criminele afkomst is en te voorkomen dat het geld door justitie in beslag wordt genomen.

Straffen
Witwassen is een misdrijf en kan bestraft worden met een gevangenisstraf. Art. 505 van het Strafwetboek zegt hier onder meer over: Met gevangenisstraf van vijftien dagen tot vijf jaar en met geldboete van zesentwintig frank tot honderdduizend frank of met een van die straffen alleen worden gestraft: 1ste zij die weggenomen, verduisterde of door misdaad of wanbedrijf verkregen zaken of een gedeelte ervan helen;

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur