Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Winkeldiefstal

Heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen omdat u verdacht wordt van diefstal? Heeft u goederen uit een winkel gestolen? Heeft u zonder te betalen goederen meegenomen uit een winkel? De bij Strafrechtadvocatenwijzer aangesloten advocaten hebben het strafrecht als voorkeurmaterie en hebben uitgebreide ervaring met vermogensmisdrijven zoals diefstal en winkeldiefstal. Daarom kunnen de advocaten u uitstekend bijstaan in uw verdediging, ook pro deo.

Winkeldiefstal
Diefstal is het wegnemen van een goed dat aan een ander toebehoort. Winkeldiefstal is een vorm van diefstal dat plaatsvindt in een winkel. Winkeldiefstal kan gaan om een pak melk, maar ook een gouden horloge. De kern blijft de diefstal en deze wordt ook als dusdanig bestraft.

Vaak voorkomende manieren van winkeldiefstal:

  • Het verbergen van artikelen in kleding, tas, kinderwagen
  • Prijzen verwisselen of vervalsen
  • Kinderen met artikelen naar buiten sturen
  • Teruglopen met onbetaalde artikelen via klaphekje of winkelentree
  • Gestolen goederen ruilen
  • Frauderen met bijvoorbeeld winkelwagens of mandjes

Straffen winkeldiefstal
De straf op winkeldiefstal kan bestaan uit een geldboete, een werkstraf maar ook uit gevangenisstraf. Dit hangt onder andere af van de omvang van de diefstal. Als u al eerder bent veroordeeld wegens winkeldiefstal dan zal een zwaardere straf worden opgelegd dan wanneer dit de eerste keer is dat u wegens winkeldiefstal wordt veroordeeld.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur