Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Wapenbezit

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u wordt verdacht van verboden wapenbezit of wapendracht? Heeft u in wapens gehandeld of deze geproduceerd? De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer zijn professionals op het gebied van het wapendelicten en hebben alle expertise in huis om u bij te staan in uw verdediging, ook pro deo. Neem vrijblijvend contact op met de Strafrecht Intakebalie. Raadpleeg ons in een zo vroeg mogelijke fase.

Wapens en munitie

In principe is het bezit van (vuur-) wapens verboden. Als u een verboden wapen bezit, dan moet u dat afgeven. Bij verboden wapens kunt u denken aan stilettomessen, automatische vuurwapens, pepperspray, en raketten. Daarnaast is het bezit van sommige wapens toegestaan als u hiervoor een vergunning hebt gekregen. Onder deze categorie vallen jagers, sportschutters, verzamelaars. Ook zijn er strenge regels van toepassing als u wapens wilt uitvoeren of doorvoeren. 
Tot slot is het in Belgie absoluut verboden een wapen (zelfs een vergunningsplichtig wapen) te verkopen langs elektronische weg zoals het internet. 
Als u wordt aangehouden voor illegaal wapenbezit, illegale wapenhandel of verboden vuurwerkbezit, kan een gevangenisstraf of boete worden opgelegd.

Strafrechtadvocatenwijzer behandelt onder meer de volgende soort zaken:

  • Verboden wapenbezit of wapendracht
  • Verboden bezit van munitie
  • Dragen, in bezit hebben of vervoeren van wapens

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur