Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Verkrachting en aanranding

Moet u voor de rechter komen, omdat u verdacht wordt van verkrachting? Bent u aangehouden vanwege aanranding? Strafrechtadvocatenwijzer hebben het strafrecht als voorkeurmaterie en zijn professionals op het gebied van zedenmisdrijven. Zij kunnen u daarom voorzien van de beste verdediging, ook pro deo.

Verkrachting
Verkrachting houdt in dat er sprake is van een ongewild seksueel contact. Dat seksuele contact moet bestaan uit het binnentreden van iemands lichaam. Daarnaast moet het ongewild zijn. Dit moet blijken uit enige wijze van afdreiging. De wet verstaat onder afdreiging onder meer: door middel van geweld, dwang of list of mogelijk is gemaakt door een onvolwaardigheid of een lichamelijk of een geestelijk gebrek van het slachtoffer.

Wanneer u veroordeeld wordt vanwege verkrachting staat u een zware straf te wachten. De maximale straf is een gevangenisstraf van vijf tot tien jaar. Wanneer het slachtoffer minderjarig is kan de maximale straf zelfs oplopen tot 30 jaar.

Aanranding
Anders dan verkrachting is aanranding een seksueel misdrijf waarbij er geen penetratie plaatsvindt. Het strafwetboek zegt hierover: De aanranding van de eerbaarheid, met geweld of bedreiging gepleegd op personen van het mannelijke of vrouwelijke geslacht, wordt gestraft met gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar. Wordt de aanranding gepleegd op de persoon van een minderjarige boven de volle leeftijd van zestien jaar, dan wordt de schuldige gestraft met opsluiting (van vijf jaar tot tien jaar).

Op aanranding staan, net zoals op verkrachting, zware straffen. Indien u verdacht wordt van het plegen van een van deze misdaden, dan moet u zo snel mogelijk een advocaat inschakelen.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur