Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Verkeersmisdrijven

Is uw rijbewijs ingetrokken door de politie? Heeft u gereden onder invloed? Word u verdacht van een zware verkeersovertreding? Moet u verschijnen voor de politierechtbank? In dat geval kan een advocaat van Strafrecht advocatenwijzer u helpen om de gevolgen voor u te beperken. Bent u als verdachte verhoord of aangehouden door de politie, of heeft u een dagvaarding ontvangen en moet u verschijnen voor de politierechtbank? De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer zijn professionals op het gebied van het verkeersrecht en het verkeersstrafrecht en hebben alle expertise in huis om u bij te staan in uw verdediging. Neem vrijblijvend contact op met de Strafrecht Intakebalie.

De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer zijn ervaren met het verkeersrecht en behandelen alle soorten strafzaken in verband met verkeer, onder andere:

Overtreding - Wanbedrijf
Wie zich niet aan het verkeersreglement houdt, begaat ofwel een overtreding (een licht strafbaar feit dat kan bestraft worden met een gevangenisstraf van maximum zeven dagen) ofwel een wanbedrijf (een strafbaar feit dat kan bestraft worden met een gevangenisstraf van minimum acht dagen tot vijf jaar). U loopt dus het risico op een serieuze confrontatie met justitie. Strafrechtadvocatenwijzer kan uw verdediging zo spoedig mogelijk organiseren. Neem contact op voor advies of bijstand door een advocaat verkeersstrafrecht.

Minnelijke schikking - Dagvaarding
Bij een verkeersovertreding maakt de politie een proces-verbaal op. Het parket beslist autonoom of u al dan niet een minnelijke schikking ontvangt, dan wel of u wordt gedagvaard voor de politierechtbank. Deze beslissing hangt uitsluitend af van de procureur des Konings en varieert van arrondissement tot arrondissement. Gaat het om een zwaarder feit, zoals een positieve speekseltest, dan ontvangt u zeker een dagvaarding. In dat geval raden wij u aan zo spoedig mogelijk contact op te nemen met een ervaren advocaat via Strafrechtadvocatenwijzer. In alle gevallen kunnen de bij Strafrechtadvocatenwijzer aangesloten advocaten u bijstaan in een goede begeleiding en verdediging tijdens uw proces.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om verkeerszaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur