Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Verboden cannabisbezit meerderjarige

U bent strafbaar als meerderjarige als u cannabis bezit, verkoopt of gratis uitdeelt. Voor cannabis voor persoonlijk gebruik geldt een uitzondering, u krijgt dan alleen een vereenvoudigd proces-verbaal. U wordt er wel aan herinnerd dat cannabis verboden is. Bent u verhoord of opgepakt voor verboden drugsbezit of heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen? De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer hebben ruime ervaring met drugsmisdrijven en kunnen u daarom uitstekend bijstaan in uw verdediging, ook pro deo.

Cannabis - persoonlijk gebruik
U krijgt een vereenvoudigd proces-verbaal als de cannabis voor persoonlijk gebruik is. De politie gaat hiervan uit als u één geteelde plant heeft en een maximum hoeveelheid van drie gram bezit. Als meerderjarige krijgt u een proces-verbaal als de politie van mening is dat er verzwarende omstandigheden zijn ten aanzien van het persoonlijk gebruik. Een voorbeeld daarvan is als u cannabis gebruikte in aanwezigheid van een minderjarige.

Cannabis - verkopen - dealen
De wet op de verdovende middelen bepaalt dat het verkopen, productie, kopen voor niet persoonlijk verbruik, dealen en rijden onder invloed van cannabis verboden is. Wordt u gepakt, dan krijgt u altijd een proces-verbaal. Het parket heeft verschillende mogelijkheden om u te straffen. De correctionele rechtbank kan u een geldboete en/of een gevangenisstraf opleggen. Schakel bij een dagvaarding direct de hulp in van een advocaat via Strafrechtadvocatenwijzer.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur