Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Uitlevering - overlevering

Bent u aangehouden door de politie in het buitenland en wilt u uw straf uitzitten in België? Zoekt u voor een familielid een goede uitleveringsadvocaat? Of wordt u uitgeleverd aan een ander land teneinde berecht te worden? Het internationaal strafrecht is dan van toepassing. Onze advocaten beschikken over uitgebreide expertise en ervaring op het gebied van het internationaal strafrecht, zoals uitlevering en overlevering door en aan andere landen, zowel binnen als buiten de EU. De advocaten kunnen u bijstaan bij deze vaak lastige kwesties door middel van een deskundig verweer , ook op basis van pro deo.

Uitlevering
Van uitlevering is sprake wanneer een ander land Belgie vraagt een voortvluchtige delinquent naar het betreffende land te sturen. Een dergelijk verzoek houdt meestal in dat deze persoon berecht zal worden vanwege vermeende misdrijven in dat land. Ook kan het zijn dat deze persoon al berecht is, maar er nog een straf open staat. Als algemene regel geldt dat België zijn nationale onderdanen niet uitlevert. Belgen die verdacht worden van het plegen van bepaalde misdrijven in het buitenland (niet EU) worden in Belgie berecht.

Overlevering
Overlevering is feitelijk hetzelfde als een uitlevering. Bij een overlevering gaat het echter altijd om een land binnen de Europese Unie (EU). Ook de procedure is verloopt anders. Ze is veel soepeler en sneller. De communicatie tussen de 2 landen verloopt immers rechtstreeks via de rechtelijke autoriteiten en niet langer meer langs diplomatieke kanalen.  Een overlevering kunt u aanvechten bij de rechter. Het is verstandig hierbij een advocaat in te schakelen.

Altijd een strafrechtadvocaat in de buurt
Onze kantoren vindt u door heel Vlaanderen en zo zit de juiste advocaat met strafrecht als voorkeurmaterie altijd bij u in de buurt. De advocaten behandelen alle soorten strafzaken.

Pro deo-advocaten strafrecht
De advocaten nemen ook strafzaken op basis van pro deo in behandeling!

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur