Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Uitkeringsfraude - sociaal strafrecht

Heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen omdat u verdacht wordt van fraude? Heeft u gefraudeerd bij uitkeringsinstanties? Ontvangt u ten onrechte of een te hoge uitkering, terwijl u weet dat u daar geen recht op heeft? De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer kunnen u uitstekend bijstaan in uw verdediging, ook pro deo.

Uitkeringsfraude
Het plegen van uitkeringsfraude is een misdrijf. Wanneer u ten onrechte een uitkering ontvangt en dit nalaat te melden aan de betreffende uitkeringsinstantie, dan bent u strafbaar. Ook wanneer u een uitkering aanvraagt en incorrecte gegevens overlegt, valt er u het een en ander strafrechtelijk te verwijten. Of wanneer u naast de uitkering inkomen ontvangt maar verzuimt dit op te geven.

Straffen uitkeringsfraude
Wanneer fraude met de uitkering wordt bewezen dan dient het ten onrechte ontvangen bedrag te worden terugbetaald. Tevens kan de uitkering tijdelijk of definitief worden gestopt. Ook kan een boete of gevangenisstraf worden opgelegd. De zwaarte van de straf is afhankelijk van de omvang van de fraude en ook of het de eerste keer is dat de fraude is gepleegd.

In alle gevallen kan een strafrechtadvocaat van Strafrechtadvocatenwijzer uw verdediging zo spoedig mogelijk organiseren.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur