Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Terugkrijgen van uw rijbewijs

Zit u zonder rijbewijs? Bent u door de politie aangehouden en is uw rijbewijs ingetrokken? Heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen? Dan heeft u te maken gekregen met justitie. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer hebben het verkeersrecht en het strafrecht als expertise. Zij hebben ruime kennis en ervaring van verkeerswetgeving. De advocaten kunnen u daarom uitstekend bijstaan om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen, ook pro deo.

Intrekken rijbewijs

In bepaalde ernstige gevallen kan de Procureur des Konings namens het Openbaar Ministerie het rijbewijs van een bestuurder onmiddellijk intrekken voor een periode van 15 dagen. Wanneer de politie u als bestuurder staande houdt voor dergelijke verkeersinbreuken neemt zij telefonisch contact op met de parketmagistraat van dienst. Als deze beslist om uw rijbewijs onmiddellijk in te trekken, zal de politie het rijbewijs op de griffie van de politierechtbank neerleggen. Na de periode van 15 dagen kan u uw rijbewijs daar terug ophalen. Wanneer u een verkeersinbreuk begaan heeft waarvoor uw rijbewijs door het parket onmiddellijk werd ingetrokken, dan zal u later sowieso gedagvaard worden voor de politierechtbank. Het openbaar ministerie zal dan naast een geldboete en/of gevangenisstraf tevens een rijverbod vorderen van minimum 15 dagen.

Rijbewijs terug

Op de zitting voor de politierechtbank mag u zich laten bijstaan door een advocaat. Dit is niet verplicht. Onze ervaring leert echter dat een advocaat met ervaring in het strafrecht een nuttige toevoeging is aan uw verdediging. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar. In veel gevallen is een dergelijke verzekering onderdeel van uw autopolis. Een advocaat kan u dan kosteloos helpen met de procedure en vertegenwoordigen op de zitting. Via Strafrechtadvocatenwijzer kunt u een deskundig advocaat inschakelen die u kan bijstaan bij het terugvorderen van uw ingetrokken rijbewijs.

Pro deo-advocaat 

Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur