Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Skimmen en creditcardfraude

Wordt u verdacht van het kopiŽren, vervalsen of misbruik van een betaalpas of creditcard? Heeft u een creditcard of betaalpas gebruikt die niet aan uzelf toebehoord? U maakt zich dan schuldig aan fraude. Wanneer u verdacht wordt van fraude is het belangrijk tijdig een gespecialiseerde advocaat in te schakelen. Dit kan vaak op pro-deo basis.

Wat is skimming?
Skimming of skimmen is het kopiŽren van een betaalpas. Dit gebeurt door het betaalapparaat te saboteren. Op het apparaat wordt andere apparatuur aangebracht die de magneetstrip van de betaalpas kopiŽren. De beveiligingscode behorende bij de betaalpas wordt vaak via video afgekeken.

Bestraffing skimmen
Skimmen kan zwaar worden bestraft worden. Een werkstraf, gevangenisstraf of geldboete behoren tot de mogelijkheden. Het een en ander hangt af van de omstandigheden van het geval zoals de duur, bedragen en methode die gebruikt is.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien†mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur