Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Rijden onder invloed

Bent u verhoord of aangehouden door de politie wegens rijden onder invloed van alcohol of drugs? Heeft u van het parket inmiddels al een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen? Ongeacht uw situatie kunnen de advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer u bijstaan in uw verdediging bij justitie om uw zaak te bepleiten en om uw rijbewijs terug te krijgen wanneer dat is ingetrokken. De strafrechtadvocaten zijn zeer ervaren op het gebied van alle soorten verkeersmisdrijven en werken ook op basis van pro deo.

Overtredingen van de verkeersregels
Het is verboden om een voertuig (ook een fiets of brommer) te besturen onder invloed van alcohol, drugs en bepaalde medicijnen waarvan redelijkerwijs verwacht kan worden dat het gebruik ervan de rijvaardigheid kan verminderen. Het hangt vooral af van de hoogte van het alcoholgehalte welke straf zal worden opgelegd. In de meeste gevallen zal een boete worden opgelegd, maar vanaf een bepaald alcoholpromillage in het bloed zal het openbaar ministerie  in principe aan de rechter vragen om een rijverbod op te leggen.

Rijbewijs ingetrokken
Wanneer de politie u als bestuurder betrapt voor bepaalde ernstige verkeersinbreuken, neemt zij telefonisch contact op met de parketmagistraat met dienst. Als deze beslist om je rijbewijs onmiddellijk in te trekken, zal de politie het rijbewijs op de griffie van de politierechtbank neerleggen. Wanneer u een verkeersinbreuk begaan hebt waarvoor uw rijbewijs door het parket onmiddellijk werd ingetrokken, dan zal u later sowieso gedagvaard worden voor de politierechtbank. Het openbaar ministerie zal dan naast een geldboete en/of gevangenisstraf tevens een rijverbod vorderen van minimum 15 dagen.

Rijbewijs terug
Via Strafrechtadvocatenwijzer kunt u een deskundig advocaat inschakelen die u kan bijstaan bij uw strafzaak en bij het terugbezorgen van uw ingetrokken rijbewijs.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur