Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Overtreding rust- en rijtijdenwet

Heeft u de rust- en rijtijdenwet overtreden? Heeft u te maken gekregen met justitie? Bent u zelf chauffeur of ondernemer? Bent u verhoord of aangehouden door de politie of heeft u inmiddels een dagvaarding of gerechtsbrief ontvangen? Wat uw situatie ook is; Strafrechtadvocatenwijzer heeft het strafrecht als voorkeurmaterie en beschikt over uitgebreide ervaring met verkeerswetgeving en verkeersmisdrijven. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer kunnen uw verweer zo spoedig mogelijk organiseren, ook pro deo. Neem contact op.

Rij- en rusttijden
Chauffeurs die vervoer over de weg verrichten, zijn gebonden aan regels voor rij- en rusttijden. De inspectie controleert de rij- en rusttijden op de volgende manieren:
  • Langs de kant van de weg (tachograaf)
  • Bij een bedrijfscontrole
  • Via de scanner waarbij bedrijven a-selectief gegevens over een bepaalde periode moeten opsturen.
Daarnaast zijn er voor ondernemers en beroepschauffeurs in het wegvervoer nog een groot aantal wetten en regelingen. Overtreding hiervan kan een economisch misdrijf opleveren. Gezien de complexiteit van de vele regelgevingen raden wij u aan direct de vakkundige expertise in te roepen van de advocaten aangresloten bij Strafrechtadvocatenwijzer. 

Pro deo advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur