Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Uitnodiging politie

De politie heeft u uitgenodigd voor een gesprek op het politiebureau. Bij zo'n uitnodiging is het soms niet duidelijk of de politie u ziet als verdachte of als getuige. Wanneer u hieraan twijfelt, kunt u dat best direct aan het begin van het verhoor vragen. Het komt voor dat iemand eerst als getuige wordt verhoord en in de loop van het verhoor - als er bij de politie verdenking ontstaat - als verdachte. Tijdens het verhoor kunt u ook worden aangehouden.

Hoe dan ook, het is van groot belang dat u zich vooraf verdiept in de vraag waarover u verhoord gaat worden en dat u alles goed op een rijtje zet. U mag tijdens het verhoor gebruik maken van documenten die u in uw bezit hebt. Tijdens of zelfs na het verhoor mag u deze documenten bij het PV van uw verhoor laten toevoegen of later neerleggen op de griffie van het parket. Nog belangrijker is dat u vooraf direct contact opneemt met de intakebalie van Strafrechtadvocatenwijzer om u te laten voorlichten. Er is immers een verschil tussen de rechten van een verdachte en die van een getuige. Ook bestaan er in BelgiŽ verschillende wettelijke bepalingen over het anoniem getuigen en over de beschermingsmaatregelen die t.a.v. bedreigde getuigen worden genomen.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien†mogelijk, op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur