Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Onopzettelijke doodslag

Wordt u verdacht van onopzettelijke doodslag en heeft u een dagvaarding ontvangen? Of u nu schuldig bent of niet, Strafrechtadvocatenwijzer zal u begeleiden in uw verdediging voor justitie. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijke fase contact op te nemen met Strafrechtadvocatenwijzer.

Onopzettelijke doodslag - advocaat
Onopzettelijke doodslag is een wanbedrijf. Het strafwetboek bepaalt dat hij die iemand doodt door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg, maar zonder het oogmerk om de persoon van een ander aan te randen, schuldig is aan onopzettelijk doden of aan onopzettelijk toebrengen van letsel.
Het verwijtbare gedrag kan zich op meerdere wijzen voordoen. Iemand kan het risico dat een ander zijn leven zou verliezen wel hebben gezien, maar verkeerd hebben ingeschat. Iemand kan echter ook het risico volledig over het hoofd hebben gezien, terwijl hij het wel had moeten weten.
Levensdelicten zijn ingrijpende misdrijven. De straffen die u opgelegd kunnen worden, zijn hoog. Mogelijke straffen zijn: gevangenisstraf, werkstraf en geldboete. Ook internering kan u worden opgelegd. U loopt dus het risico op een serieuze confrontatie met justitie. Strafrechtadvocatenwijzer kan uw verdediging zo spoedig mogelijk organiseren. Uiteraard is ook vrijspraak mogelijk indien u het risico niet kende, niet hoefde te kennen of wanneer u zich wel voldoende heeft ingespannen. 

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur