Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Onderzoek strafbare feiten door politie

Op aangifte van een slachtoffer of getuige kan de politie besluiten een onderzoek naar strafbare feiten in te stellen. Dit kan ook ambtshalve gebeuren als de politie vermoedens heeft dat een strafbaar feit is gepleegd.

Als verdachte kunt u door de politie worden uitgenodigd voor verhoor. Dit betekent dat u vragen gesteld zullen worden aangaande u en uw betrokkenheid bij het feit. Onder leiding en gezag van de procureur des Konings zal een opsporingsonderzoek worden opgestart. Een verdachte kan bovendien aangehouden worden gedurende het onderzoek.

Meer informatie over:

Het belang van een strafrechtadvocaat
Het is van belang dat u zo snel mogelijk een advocaat inschakelt wanneer de politie u verdenkt van het plegen van een strafbaar feit. Er zal namelijk een onderzoek tegen u gestart worden. Zo voorkomt u dat u verklaringen aflegt die uw verdediging kunnen schaden.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur