Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Nieuwe advocaat

Als u een advocaat inschakelt, dan moet u er vanuit kunnen gaan dat hij of zij uw juridische belangen zo goed mogelijk zal behartigen.
Zo mag u in principe van uw advocaat verwachten dat deze:
  • U op de hoogte houdt van de stand en gang van zaken en overleg met u voert over belangrijke beslissingen;
  • De tijd neemt om uw vragen te beantwoorden;
  • Als dat afgesproken is, op eventuele zittingen aanwezig is (of een waardige vervanger stuurt);
  • De financiŽle gevolgen van uw opdracht met u bespreekt, waaronder de vraag of u in aanmerking komt voor kosteloze rechtsbijstand (waarbij u wordt vrijgesteld van bepaalde kosten).
Het komt helaas wel eens voor dat een cliŽnt niet tevreden is over zijn advocaat. Bent u niet tevreden over het doen of laten van uw advocaat, bespreek dat dan in de eerste plaats met hem of haar. Bereid het gesprek ook goed voor. Als u uw ontevredenheid goed kunt verwoorden, kan dat helpen om een oplossing te vinden. Wat het probleem ook is, als u dit aan de advocaat duidelijk kunt voorleggen, zal het makkelijker zijn om de oplossing te vinden. En lukt dat niet, dan kan een goed gesprek tenminste de basis zijn om in goed overleg uit elkaar te gaan. Een ervaren advocaat via Strafrechtadvocatenwijzer kan u verder bijstaan in uw verdediging voor justitie.

Vrije keuze advocaat strafrecht
Als u bent aangehouden krijgt u van overheidswege een advocaat toegewezen. U heeft echter altijd het recht om zelf de strafrechtadvocaat te kiezen van uw voorkeur. Neem daarvoor contact met ons op. Onze kantoren vindt u door heel Vlaanderen en zo zit de juiste advocaat met strafrecht als voorkeurmaterie altijd bij u in de buurt. De advocaten behandelen alle soorten strafzaken.

Nieuwe advocaat strafrecht bij hoger beroep
Wanneer u een teleurstellend vonnis heeft ontvangen van de politierechter of van de correctionele rechtbank dan kiezen veroordeelden er vaak voor om in hoger beroep te gaan met een nieuwe advocaat. U heeft altijd het recht om te wisselen van advocaat en zelf de advocaat te kiezen waarin u vertrouwen heeft. Neem daarvoor contact met ons op.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur