Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Milieumisdrijven

Wordt u verdacht van het storten van afvalstoffen? Heeft u zonder een vergunning bomen gekapt of gevaarlijke stoffen vervoerd? En heeft u een dagvaarding ontvangen? In ieder geval bent u met justitie in aanraking gekomen. Strafrechtadvocatenwijzer heeft als voorkeurmaterie strafrecht en heeft ruime ervaring met milieumisdrijven. Daarom kunnen wij u uitstekend bijstaan in uw verdediging voor justitie of een bestuurlijke overheid.
Milieumisdrijven
Strafrechtadvocatenwijzer behandelt onder meer de  volgende zaken:


 Geluidshinder
 Inbreuken mbt asbest en overige afvalstoffen
 Inbreuken mbt bestrijdingsmiddelen
 Bodemverontreiniging
 Inbreuken in het kader van de natuurbescherming 
 Handelen zonder of in strijd met milieuvergunning
 Verontreiniging oppervlaktewate
 Inbreuken in het kader van het vervoer gevaarlijke stoffen

Milieumisdrijven en sancties

Naast de strafrechtelijke vervolging worden milieumisdrijven tegenwoordig vaak bestuurlijk afgehandeld. Vaak wordt er een boete opgelegd. Werkstraffen en zelfs gevangenisstraffen zijn echter ook mogelijk. Daarnaast kunnen bijkomende straffen worden opgelegd. Uw bedrijf kan als straf geheel of gedeeltelijk voor een bepaalde periode worden stilgelegd, of de rechtelijke uitspraak kan publiekelijk bekend worden gemaakt. Ook kan de verplichting tot herstel in de rechtmatige toestand als maatregel worden opgelegd. Eventueel kan u ook een minnelijke schikking worden aangeboden. Het is duidelijk dat wanneer u vervolgd wordt voor milieudelicten er verregaande sancties kunnen worden opgelegd. In alle gevallen kan Strafrechtadvocatenwijzer u vakkundig bijstaan.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur