Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Joyriding

Bent u of uw kind verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding ontvangen omdat u zonder toestemming in iemands auto heeft gereden? Of zoekt u een advocaat voor een minderjarige die achter het stuur is gekropen? De advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer hebben het strafrecht als voorkeurmaterie en hebben uitgebreide ervaring met joyriding.

Joyriding
Joyriding is strafbaar gesteld als gebruiksdiefstal. Het gaat dan om het bedrieglijk wegnemen van een ander toebehorende zaak voor kortstondig gebruik. Bij joyriding gaat het dus om het wegnemen van een auto voor kortstondig gebruik.

Straffen
Artikel 463 van het Strafwetboek geeft de maximale straf aan voor joyriding. De maximale straf is een gevangenisstraf van drie jaren of een forse boete.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur