Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Jeugdparket

Het jeugdparket wordt via een proces-verbaal van de politie op de hoogte gebracht van het feit dat uw kind een als misdrijf omschreven strafbaar feit heeft gepleegd. Het jeugdparket moet de feiten kwalificeren en bepalen wat verder met het strafdossier gebeurt. Indien het jeugdparket oordeelt dat de feiten niet ernstig genoeg zijn om uw kind voor de jeugdrechter te brengen en het toch een duidelijk signaal wil geven, kan het de minderjarige en zijn ouders oproepen. Het jeugdparket kan ook bemiddeling voorstellen aan uw kind, of hem of haar een waarschuwingsbrief toesturen.

Wanneer het jeugdparket oordeelt dat de gepleegde feiten ernstig zijn en dat een bemiddeling niet haalbaar is of niet volstaat, wordt de jeugdrechter gevorderd. Vanaf dat ogenblik staat de jongere onder toezicht van de jeugdrechtbank en heeft hij recht op bijstand van een advocaat. Heeft hij zelf geen advocaat, dan wordt hem een advocaat toegewezen.

Vrije keuze advocaat strafrecht
Uw kind kan gebruik maken van de hem toegewezen advocaat. Uw kind heeft echter altijd het recht om zelf de jeugdrecht advocaat te kiezen van zijn of haar voorkeur. Neem daarvoor contact met ons op. Onze kantoren vindt u door heel Vlaanderen en zo zit de juiste advocaat met strafrecht als voorkeurmaterie altijd bij u in de buurt. De advocaten behandelen alle soorten strafzaken.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om jeugdrecht strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw jeugdreht advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocaten-Wijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur