Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Inbraak

Heeft u een dagvaarding of een gerechtsbrief ontvangen omdat u verdacht wordt van inbraak? Heeft u goederen of geld uit een woning weggenomen? Of heeft u getracht een woning te betreden teneinde iets te stelen? De bij Strafrechtadvocatenwijzer aangesloten advocaten hebben het strafrecht als voorkeurmaterie en hebben uitgebreide ervaring met vermogensmisdrijven zoals diefstal en inbraak. Daarom kunnen de advocaten u†uitstekend bijstaan in uw verdediging, ook pro deo.

Inbraak
In BelgiŽ behoort inbraak tot de vijf belangrijkste criminaliteitsvormen. Inbraak is een vorm van diefstal. Onderscheidend aspect is dat het gaat om het betreden van een woning of bedrijfspand teneinde daar wat weg te nemen dat niet aan diegene die het wegneemt toebehoort. Inbraak vereist dus altijd een (poging tot) diefstal en het betreden zonder toestemming van een gebouw.

Straffen inbraak†
Art. 467. Diefstal wordt gestraft met opsluiting:

  • Indien de diefstal gepleegd wordt door middel van braak, inklimming of valse sleutels.
  • Indien de diefstal gepleegd wordt door een openbaar ambtenaar door middel van zijn ambtsbediening.
  • Indien de schuldigen of een van hen de titel of de kentekens van een openbaar ambtenaar aannemen of een vals bevel van het openbaar gezag inroepen.†

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien†mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur