Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Euthanasie door onbevoegde

Wordt u, als†hiervoor onbevoegde persoon,†verdacht van het plegen van euthanasie? Of u nu schuldig bent of niet, wij staan u met raad en daad bij. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijke fase contact op te nemen met Strafrechtadvocatenwijzer.
Euthanasie†en straffen
Het bieden van hulp bij zelfdoding en het uitvoeren van euthanasie is strafbaar, tenzij de betrokken arts een beroep kan doen op bijzondere strafuitsluitingsgronden. Een arts kan worden vervolgd door de procureur des Konings, indien ontdekt wordt dat de arts op verzoek op een levensbeŽindigende manier†heeft gehandeld zonder hiervan melding te maken. Of als de arts niet zorgvuldig heeft gehandeld. Het vermoeden bestaat dan dat de arts schuld heeft aan†een misdrijf. Een gevangenisstraf en een boete kan het gevolg zijn. Vrijspraak is mogelijk als het ten laste gelegde niet bewezen kan worden verklaard.
U loopt dus het risico op een serieuze confrontatie met justitie. Strafrechtadvocatenwijzer zorgt voor de juiste verdediging, goede begeleiding bij het proces en het maximaal haalbare resultaat.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien†mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur