Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Bedreiging

Bent u door de politie verhoord of aangehouden of heeft u een dagvaarding of gerechtsbrief ontvangen omdat u wordt verdacht van bedreiging? Bedreiging kan met een wapen zoals een vuurwapen of een mes, maar ook schriftelijk per dreigbrief of elektronisch als dreigmail. De bij Strafrechtadvocatenwijzer aangesloten advocaten hebben uitgebreide ervaring met geweldsmisdrijven zoals bedreiging en kunnen daarom vakkundig bijstaan voor de beste verdediging, ook pro deo.

Bedreiging - Strafrecht
Bedreiging is het dreigen met - in de meeste gevallen - fysiek geweld of de dood tegen een persoon, diens naasten of eigendommen. Niet iedere bedreiging is strafbaar. Daarnaast is het zo dat een bedreiging ook schriftelijk, telefonisch of via e-mail geuit kan worden. Ook dan moet het feit bewezen kunnen worden. Ingeval van bedreiging kan de procureur des Konings een boete of een gevangenisstraf vorderen. 

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur