Contacteer ons rechtstreeks
03 808 3719
Of stel uw vraag via Whatsapp
Strechtadvocaten Wijzer


Aanzetten tot zelfmoord

Wordt u verdacht van het aanzetten tot zelfmoord? Of u nu schuldig bent of niet, wij staan u met raad en daad bij. Wij adviseren u om in een zo vroeg mogelijke fase contact op te nemen met Strafrechtadvocatenwijzer.

Aanzetten tot zelfmoord en straffen
Zelfmoord is niet strafbaar, maar helpen bij zelfmoord wel. Sommige hulp is echter wel toegestaan. De grens tussen wat wel en niet toegestaan is, is moeilijk aan te geven. In de huidige omstandigheden is het nog altijd zo dat allen die betrokken zijn bij een zorgvuldige zelfdoding - de persoon zelf, maar ook familie, geliefden, intimi en andere betrokkenen - op hun hoede moeten zijn. Het kan namelijk zijn dat de procureur des Konings besluit u te vervolgen.

Levensdelicten zijn ingrijpende misdrijven. Een gevangenisstraf en/of geldboete kunnen het gevolg zijn. Uiteraard is ook vrijspraak of ontslag van rechtsvervolging mogelijk. U loopt dus het risico op een serieuze confrontatie met justitie. Strafrechtadvocatenwijzer zorgt voor de juiste verdediging en het maximaal haalbare resultaat.

Pro deo-advocaat
Vaak is het mogelijk om strafzaken op basis van pro deo te behandelen. Uw advocaat regelt dit voor u en bespreekt met u de mogelijkheden zodra hij uw zaak in behandeling neemt. Alle advocaten aangesloten bij Strafrechtadvocatenwijzer werken, indien mogelijk, altijd op pro deo-basis.

Bel ons gratis 03 808 3719
Strafrecht Adviesbalie
Mail ons uw vraag of verzoek

Openingstijden

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur